Laat op tijd                   wat hooi                       van je vork vallenDo-In FlowYoga, YIN-Yoga en Restorative yoga;                      uitnodigend, soms uitdagend en altijd ontspannend!

Do-In FlowYoga is dynamische yoga; voor lichaam & geest

Do-In FlowYoga combineert de Yang & Yin energieën. Gericht op het krachtiger & soepeler maken maken van lijf, leden en geest; de kunst van het bewegen van binnen uit.

Voor de versterking gebruiken we verschillende bewegingen die mede voortkomen uit Oosterse disciplines, zoals Tai Chi, Qi Gong, Aikido en Yoga (Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Tibetaanse Yoga, Iyengar en Hatha).

Bovendien zijn er specifieke bewegingen die de flexibiliteit bevorderen, waaronder de Meridiaanstrekkingen uit de Chinees/ Japanse traditie en aspecten uit de Shiatsu vinden hun weg in de (zelf-) massage oefeningen.

Do-In FlowYoga brengt aandacht naar adem, stabiliteit (vanuit je Hara), je innerlijke energie en je eigen grenzen. De doorlopende stroom van bewegingen die spelen met Yin (zacht, vloeiend) en Yang (krachtig, staccato), met meditatie & beweging, met concentratie & plezier, voeren je bewust naar de bewegingen die van binnenuit voelbaar worden. Ik speel veel met variatie in houdingen en bewegingen.

Flow: na start met gewaarzijn & adem volgen opwarmende oefeningen, zoals zonnegroeten. Dan volgen staande, gedraaide, voor- en achterover buigingen, zittende en/of liggende houdingen en zelfmassage oefeningen. Flow en warmte worden op gang gehouden door verbindende bewegingen en adem. Iedere sessie eindigt altijd met ontspanning: het lichaam verwerkt wat er allemaal geraakt is, de adem en gedachtenwereld komen tot rust.

In een sessie ligt de focus op jezelf, de adem en jouw innerlijke krachtcentra.

Do-In FlowYoga kan een pittige fysieke workout zijn voor kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Je bouwt als beoefenaar energie & balans op en vaak komt de innerlijke dialoog via deze “mindfulness in beweging” tot rust.

Een sessie duurt 75 minuten, inclusief de afsluitende ontspanning.

Je bent welkom om een proefles af te spreken.

Augustus 2019 in week 33 starten weer nieuwe series met wekelijkse sessies: in Geleen op maandagmorgen, in Limbricht op dinsdag- en donderdagavond. Nadere info

Via Yogaplace Sittard geef ik dezelfde sessies op woensdagavond, donderdagmorgen en vrijdagochtend. Het heet hier Easy Flow, het beestje heeft een andere naam maar het is dezelfde Do-In FlowYoga. Yogaplace hanteert echter wel andere prijzen en voorwaarden dan ik in 'mijn' groepen.

YIN-Yoga

Wekelijks begeleid ik YinYoga sessies op woensdagmorgen 11:00, woensdagavond 19:00 en vrijdagmorgen 09:30 via Yogaplace, Sittard.

Bij YIN-Yoga ligt het accent op het lang(er) aanhouden van de houdingen en daarbij vooral het loslaten van de spieren. Dit werkt diep in op het bindweefsel. Bovendien ondersteunen de veelal zittende en liggende Asana's het proces van verinnerlijking en ondersteunen de mentale & emotionele rust. Meer weten: mail - ik heb meer info om te delen.

Restorative Yoga

Workshops in het weekend: mateloos moeiteloos ontspannen. Deze 'herstellende yoga' moet je echt aan den lijve ervaren! Je komt in bepaalde zachte en eenvoudige poses (op rug, buik of zij) liggen. Daarbij wordt het gehele lijf overal ondersteund met kussens, bolsters, dekens en dergelijke. Zodat je optimaal mindful en comfortabel ligt; kunt loslaten, opladen, herstellen. Toegankelijk voor iedereen die op een matje kan zitten. Eerstvolgende workshops zaterdag 24.08, 21.09 en 23.11. In het kader van de Dag van de Stilte een speciale 'Verstilde' sessie op zondag 27.10. Nadere informatie volgt. Op verzoek organiseer ik op deze data ook in de middag een sessie.

Ouderen

In Sittard begeleid ik op maandagmorgen 11 u- 12 u een dynamische groep 

'oudere' mensen met Do-In FlowYoga, georganiseerd door Ecsplore.

 

                                

 

 


Een oefening:Klik hier 

 
     
© Copyright 2005-2010 Ingrid Lacroix. All Rights Reserved. Powered by Magma IT Solutions