geluid aan/uit:
Ontspanning & Inzicht

Voor ontspanning en bewustwording van lichaam en geest geef ik ook specifieke fysieke sessies. Ik werk met Holistic Pulsing, vervuld met hands-on Reiki en Adem - werk en met Restorative Yoga. Hierdoor ontstaan rust & zachtheid in lijf & hoofd.
Deze sessies worden naar individuele behoefte uitgevoerd. Wij werken hierbij in stilte, met gebruik van muziek en/of met een actieve communicatie over en weer.

Een dergelijke fysieke sessie is ook een bijzonder cadeau: voor een ander en voor jezelf!

Holistic Pulsing
een zachte puls-massage waarbij het hele lichaam rustig wordt getild, gerekt, gewiegd en gedragen. Door de pulsbewegingen wordt het lijf in een stroming gebracht die weldadig en rustgevend werkt. De pulsen stromen door, als de rimpelingen in een meer, wanneer wij daar een steen in gooien: de cirkels in het water vloeien geleidelijk aan weg en het wateroppervlak balanceert met een nieuw evenwicht. Zo werkt pulsing ook in het lijf. Bij Holisitic Pulsing lig je gekleed op je buik, rug en/of in zijligging.

Het lichaam komt hiermee tot rust en inkeer. Het denken valt stil of duikt onder in de onderbewuste lagen, om zich te ontspannen. Vaak neemt onze geest van daar uit weer nieuwe inzichten mee naar het bewustzijn. Dat kan zich uiten in droombeelden of in plotselinge invallen en verrassingen. Toelichting

Reiki
betekent “universele levensenergie”. Door mijn aandacht te focussen en mijn handen op het lijf te leggen, stroomt de energie bij de Reiziger op die plaatsen (weer) door. Reiki wordt vaak ervaren als warmte of als een zachte prikkeling.

De ademoefeningen
nodigen uit om tot een diepe, volle, bewuste ruime ademhaling te komen. Wij ademen vaak onvolledig en ondiep, soms gehaast. Dit jaagt geest en lichaam op en dan gaan we vaak nog harder rennen! Adem is onze eerste fysieke levensbehoefte; door ruimer te gaan ademen verhogen wij onze energie, vitaliteit en helderheid.

Restorative Yoga

een yoga waarbij je nauwelijks iets 'doet' en wordt uitgenodigd om (in eerste instantie fysiek) los te laten. Eenmaal in de (zittende of liggende) houding word je begeleid om mindful bij jezelf te zijn. Maandelijks bied ik deze workshops (zie bijlage) en individuele sessies (op afspraak) van deze bijzondere 'herstellende' yoga. Ten diepste ontspannen en opmerkzaam bij jezelf zijn ... Ontmoeten wat er is.

Reconnective Healing

deze sessies werken op het hoogste level; niet met je mind te begrijpen en tegelijkertijd bijzonder indringend op fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel niveau.

Speelt op dit moment een specifieke vraag of klacht of een bepaald thema in jouw leven een grote rol? Wil je daar op een andere wijze mee (laten) werken? Onderzoek dan eens of deze Reconnective Healing voor jou een weg van (ver-) licht (- ing) kan zijn. Een serie van 3 sessies is voldoende om een klacht/thema/vraag  volledig te 'behandelen'. Nadere info via contact


Luister nu naar je eigen adem, vijf volle ademteugen lang.
Laat je schouders neerdalen, maak je hals en nek zacht…


Meer over ontspanning? Neem contact op

Tip: drink heel regelmatig een glas water; terwijl je drinkt, plaats je beide voeten stevig op de grond en je ademt tussentijds rustig en bewust in en uit.

 

 © Copyright 2005-2010 Ingrid Lacroix. All Rights Reserved. Powered by Magma IT Solutions