Gisteren stond ik nog aan de rand van de afgrond.                  Vandaag ben ik gelukkig een stapje verder.                       

Willem de RidderReiservaringen

Do-In FlowYoga:

In deze bijlage ervaringen najaar 2015.

Voorjaar 2015 vrouw (64 jaar) volgt sinds een maand of 8 trouw de yoga:

"Het valt anderen ook op dat ik beter in mijn vel zit. Ik heb minder last van mijn artrose, kan makkelijker rechtop zitten en draaien. En weet je, ik kan weer een ketting dragen! Kon ik vroeger nooit omdat ik dat benauwend vond. Dat ik dit nu wel kan komt volgens mij door de ademoefeningen die wij ook doen."

"Afgelopen dinsdag heb ik echt genoten van de yogales, het lijkt alsof je precies weet wat ik op dat moment nodig heb om op te laden. Dit kende ik natuurlijk ook al vanuit de ZoT-training en ik weet hoe goed jij je lessen aanpast aan de deelnemers. Bedankt voor deze zorgvuldigheid...." A.S. - vrouw / mei 2014

"Ik wil je bedanken voor alles wat ik bij jou en door jou heb mogen ervaren en leren. Ik heb de afgelopen periode met veel plezier deelgenomen aan je inspirerende Yogalessen. Met name de ontspanning door je te concentreren op je ademhaling is nu voor mij een heerlijke remedie om in te slapen. Ook heb ik geleerd om middels het luisteren naar muziek even tijd en aandacht voor mezelf te nemen. Ik beschouw dat als heel waardevol." M.S. - vrouw / december 2013

Ervaringen van Reizigers op het pad van coaching:

Januari 2019:

Hierbij een paar notities over van op welk punt van mijn leven ik me nu bevind

De start van het coachingstraject was op 3 maart 2018. Jij hebt me als coach geholpen met het duidelijk krijgen van mijn vragen, de doelen. Doelen waren onder andere om mijzelf te gaan respecteren en belangrijk vinden. Daarnaast ook leren dieper naar mijzelf te kijken en daardoor te leren van mijzelf te houden. Het in balans komen en het leven als zinvol te ervaren. Gedurende het afgelopen jaar heb ik geleerd en ervaren dat mijn overtuigingen kunnen veranderen. En welke activiteiten, gedachten en emoties hindernissen kunnen zijn en welke cties mij helpen om verder te komen.

Op dit moment heb ik het gevoel bevrijd te zijn van mentale ballast. Ik heb het gevoel dat ik van hier weer verder kan met de gereedschappen waarmee ik heb kennisgemaakt. Ik kan oprecht van mijzelf houden. Ik heb ook inzicht in hoe overtuigingen zijn ontstaan in de loop van mijn leven. Ik heb dingen die ik heb meegemaakt losgelaten. Ik heb ervan geleerd. Ik voel me sterk en weet wat te doen om niet meer in dezelfde valkuilen te vallen. En hoe nu verder?

Het is goed om af en toe tijd te nemen en na te gaan hoe het nu met me is. Daarvoor is de Mindfulnesstraining een goede manier om verder te gaan. Er zijn op allerlei fronten nog zeker stappen te zetten. Zoals fit worden, goed voor mijzelf zorgen en sociale contacten leggen en onderhouden. Maar ik heb er vertrouwen in dat het me gaat lukken om door te groeien en nieuwe wortels te laten groeien. Ik bedank je voor jouw bijdrage als coach aan dit traject: ik ben dankbaar voor je geduld, de zachtheid en wijsheid die ik van jou heb ontvangen. Liefs, AC, vrouw

December 2018: Wat ik zo bijzonder vind is dat jij niet oordeelt maar met mij mee - kijkt naar wat ik wel kan en waarlijk wil. Dit helpt mij heel goed! Vrouw, 60

Mei 2015: Een weer blije en dynamische vrouw van 52 jaar schreef bij afronding van haar coachtraject (7 sessies):

"Toen ik bij jou kwam voor begeleiding voelde ik me heel erg slecht, zowel lichamelijk als geestelijk. Door de sessies die we samen hebben gehad ben ik gegroeid en kan ik weer genieten van de mooie dingen in het leven die ik nu gelukkig wel weer zie en voel. Heel erg bedankt!

Wat ik geleerd heb:

.Ik geef duidelijk de grens aan, kort en bondig “zo is het”

.Ik ga niet in discussie

.Ik zeg wat ik wel en niet wil

.Ik lees regelmatig mijn hulpbronnen die me op het juiste pad houden.

Wanneer er een hindernis is pas ik de helikopterview toe:

.Waar komt die reactie vandaan?

.Welke behoefte speelt hier (bij mij of bij de ander)?

Hierdoor reageer ik niet langer direct vanuit mijn emotie/gevoel waardoor ik mijn missie beter blijf volgen/handhaven.

Ik zeg tegen mijzelf, als er een hindernis is (bijvoorbeeld als een ander kortaf doet): “Moet ik hier iets mee?” en meestal hoef ik er helemaal niets mee.

Ik durf nee te zeggen en ik merk dat ik krachtiger ben geworden."

December 2014 schreef een mannelijke Reiziger (59 jaar)

"Een ½ jaar geleden kwam ik naar je toe met 2 vragen:

Hoe kan ik ongezond gedrag  vervangen door gezond gedrag?

Hoe kan ik het zelfbeeld dat ik niets waard ben aanpakken?

Samen hebben we gewerkt en je hebt me liefdevol en zorgvuldig ontregeld. De resultaten zijn positief en verrassend in die zin dat het proces anders is verlopen dan ik vooraf had gedacht , maar dat ook de voor mij meest waardevolle uitkomst (vertrouwen hebben in mijn hart) onverwacht is.

Een paar andere resultaten:

  • Ik ga op een aangenamere en positieve manier met mezelf om, neem mezelf minder dingen kwalijk

  • Ik neem iets meer tijd ver mezelf, mijn tempo is iets lager

  • Ik let meer op rust
  • Ik ben gaan ontbijten en dat ging nu juist verrassend makkelijk, ik ben daardoor aanzienlijk beter gaan slapen
  • Ik vertrouw veel meer op mijn hart, laat mijn hoofd niet meer overheersen
  • Mijn lichaamsbewustzijn is weer groter

Er is veel meer gezondheid in mijn leven, ik ben ook nog niet  echt ziek geweest dit najaar. Maar yoga doe ik nog steeds niet, dat blijft een voornemen, het is moeilijk om er een goed moment voor te vinden.

V.w.b. de 2e vraag heb je me laten merken dat dit geen diep gevoel was, eerder een excuus om te blijven hangen in ongezond en destructief gedrag, m.n. de combinatie alcohol/slecht slapen en vv.

Ik zal wel nooit een Narcist worden maar ik kan mezelf wel waarderen al lieer ik dat toch wel snel aan anderen. Houden van mezelf blijft iets vreemds maar ik kan wel beter voor mezelf zorgen, liefdevoller en vooral vergevingsgezinder.

Het belangrijkste is het kompas dat je me teruggegeven hebt: mijn hart en het vertrouwen daarin. Ik ben je daar erg dankbaar voor!"

Juli 2014 een vrouw van 54 jaar: "In een sessie Holistic Pulsing liet een innerlijk deel, dat al langer als een soort van saboteur ‘opspeelde’ (met zenuwtrekkingen aan één zijde van het gezicht) zich met Focussen uitnodigen tot communicatie. Hierdoor ontstond een ware ontmoeting die tot meer wederzijds begrip en zachtheid leidde. In het weekend mailde deze vrouw mij:

“De sessie Holistic Pulsing heeft me heel goed gedaan. Afgelopen woensdag en donderdag heb ik helemaal geen spiertrekkingen gehad, heerlijk. Voel me ook heel ontspannen. De sessie heeft me een aantal heldere inzichten gegeven, waardoor ik weer beter zaken kan loslaten. Heb ze [… de spiertrekkingen…..] nu nog alleen met eten en dit is ook al minder. Nogmaals dank je wel voor deze bijzondere sessie! Ik slaap ook beter nu en het ‘roze mannetje’ [ … het innerlijke deel transformeerde tijdens het focussen van zwart/grijs naar roze …] zit regelmatig naast me........en dit helpt!”

"Ik ken Ingrid al enige tijd van verschillende workshops, zij heeft me altijd door moeilijkere periodes heen geholpen, daar waar psychologen niets konden bereiken.
Toen ik dan ook de diagnose borstkanker kreeg, heb ik nog diezelfde week een afspraak met haar gemaakt. Zij heeft mij ontzettend goed begeleid tijdens deze periode en er ook voor gezorgd dat ikzelf er sterker en positief doorheen ben gekomen. Ingrid weet mij altijd weer te verrassen met heel veel manieren van positief denken tot ontspanningsoefeningen en dingen verwerken aan te bieden.

En dit alles met heel veel respect,aandacht en liefde voor mij. Ingrid bedankt." T. vrouw 54 jaar / augustus 2013


"Ik heb Ingrid voor het eerst ontmoet tijdens een van haar NLP trainingen. Ik voelde me meteen bij haar thuis: uitnodigend, respectvol en steeds inspelend op dat wat zich in de groep voordeed. Zij nodigt uit je gevoel te volgen met verstand, prikkelend positief, ze houdt je een spiegel voor waarin je jezelf kunt ontdekken. 

Ingrid is een tovenaar in taal. Door haar bijzondere manier van trainen ga je op reis. Ik was ook deelnemer in een van haar teamworkshops waarbij zij begon met het voorlezen van een verhaal, zelf gemaakt, geheel in lijn met de teamdoelen, in een boek geschreven. Op die manier word je uitgenodigd om mee op pad te gaan, als medereiziger, zoals zij dit zelf ziet. Inmiddels is Ingrid een vriendin geworden. Onze ontmoetingen zijn altijd bijzonder. Ik bewonder haar authenticiteit, integriteit, enthousiasme en warmte."  Augustus 2009  Ingrid Urlings

"Ik wilde je nog bedanken voor de 5 geweldige sessies die ik tot nog toe bij jou heb gehad. Ik heb hier al veel meer aan gehad dan dat half jaar dat ik naar het P.C.C. ben geweest. In het begin twijfelde ik en dacht "alweer een nieuwe afspraak met een nieuw iemand die ik helemaal niet ken"...

Deze sessies zijn voor mij een heel nieuwe beleving en tevens een zeer waardevol gevoel. Als ik naar huis ga voel ik dat ik weer kracht en energie heb. Ik vind jou geweldig veel beter dan de mensen die ik op het P.C.C. heb ontmoet.

Ik wil dit gevoel zolang mogelijk vast houden. Ik doe er mijn best voor.

Ik ben vanavond nog even bij xxx langs geweest en heb de dingen heel anders bekeken dan het laatste half jaar. Ik ga mijn zaken nu beter aanpakken maar dit lukt mij alleen als ik zelf goed in balans zit en daar ga ik voor." Juli 2009 M.E.

"Ik heb bij Ingrid de introductie NLP training gevolg en driemaal een Holistic Pulsing sessie ervaren. De NLP training heeft mij een verdieping gegeven hoe mensen de buitenwereld kunnen interpreteren en Ingrid heeft zeer mooie oefeningen hiervoor. Ze heeft een goed mix in theorie en praktijk en houdt van beweging tijdens de training. Als persoon is ze buitengewoon aangenaam, heeft veel respect voor haar cursisten en is verliefd op haar vak!

Holistic Pulsing heb ik zeer prettig gevonden. Je komt in een diepe ontspanning en ik was verbaasd dat sommige delen van mijn lichaam wel of niet mee wilden werken met sommige oefeningen. Later heeft Ingrid mij uitgelegd dat ook het lichaam een bewustzijn heeft en dat emotionele stoornissen ook in het lichaam kunnen worden opgeslagen. Ingrid werkt heel correct en vertrouwend en ik heb nooit een moment gehad dat ik me niet op mijn gemak voelde. "  2009 F.V.

"Ja ik heb inderdaad het gevoel dat ik op mijn spoor zit. Ik zit prettiger in mijn vel en merk dat ik meer rust heb. Ik merk dat ik mijn doel (waar we samen aan gewerkt hebben) steeds meer nader. Natuurlijk gaat dit met up's en downs. Maar steeds meer up's dan downs. Er is meer balans. Hierdoor is ook meer rust ontstaaan.Ik krijg meer tijd voor andere zaken. Tijd om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe doelen te stellen." Januari 2010 E.C.

 

 

© Copyright 2005-2010 Ingrid Lacroix. All Rights Reserved. Powered by Magma IT Solutions