Ons leven is als een reis, een wereldreis.
Wij zijn continu onderweg en voorturend in beweging.

 

Achtergrond

De rol van Gids en Tolk omschrijft op identiteitsniveau wat ik als mijn missie in dit leven weet. Wij - Reizigers - ademen allen dezelfde lucht, wij delen deze aarde waar alles verbonden is. Ook in mijzelf (er-) ken ik de reiziger; voortdurend lerend en onderweg.  Ingrid


Het leven is als een reis, een wereldreis.
Wij zijn - zoals het leven zelf ook - continu in beweging:

Hulpbronnen & Hindernissen
Onze uitrusting lijkt toereikend, maar wordt de bodem plotseling drassig, dan dragen wij soms niet de juiste schoenen of sjouwen nog veel te veel bagage met ons mee. Het tempo versloft en we gaan gebogen lopen, of scheef. De reis valt ons zwaar. Wat heb ik er nu aan en wat moet ik ermee?
Doel
Het komt ook voor dat we geen idee hebben van onze bestemming: waarheen voert mijn pad eigenlijk? We slenteren soms in kringetjes rond, omdat we niet weten waarheen te gaan. Eindigt deze reis eigenlijk ook ergens?
Koersbepaling
Onderweg brengen verouderde en moeilijk leesbare landkaarten en plattegronden ons ook nog eens in verwarring. Wat is waar? Waar zijn we?
Tijd
Ook kan ons tempo door stroomversnellingen zo opgejaagd worden, dat we niets zinnigs meer meekrijgen van de omgeving waar wij doorheen razen. Waar was ik nu, op weg naar waar ik heenging?
Communicatie
Reizigers spreken soms een volledig andere taal dan de bewoners van het land waar we doorheen trekken. Soms zijn onze medereizigers ook niet goed te volgen. Of ligt dat aan de taal in onszelf?
Innerlijke rust
Wanneer wij 's avonds ons vermoeide lijf te rusten leggen, loopt het hoofd vaak over van gedachten en beelden. Hoe ben ik hier terecht gekomen? Wie ben ik eigenlijk?
Coaching
Als het leven een wereldreis is, zijn goede pleisterplaatsen, tolken en gidsen belangrijk. Mensen die de taal van de streek spreken, die de gewoontes kennen. Mensen met ervaring, inzicht en vaardigheden op het terrein waar reizigers onderweg verdwaald raken. Waar ben ik en waar wil ik nu heen?

Als gids maak ik de reiziger attent op het landschap, ik kan vertellen over de mensen van de streek, de dieren en planten. Ik laat reiziger waarnemen wat deze over het hoofd dreigt te zien. Ik bied actuele landkaarten en zal over de juiste uitrusting en bagage kunnen adviseren. Ik ben nieuwsgierig naar jou als reiziger, om ook van jou te leren over de lstreek waar jij vandaan komt. Reiziger en gids bepalen samen de route in de richting waar de reiziger voor kiest. Onderweg zullen wij ook samen in het gras gaan zitten: kijken naar het landschap, luisteren. Om te genieten van dat moment op die plek. Jij als levensreiziger kiest jouw eigen pad en als gids en tolk loop ik een stuk van die weg met je mee.

Een gedicht dat mij past: Klik hier

Levensloop en opleidingen: Klik hier

 

 

© Copyright 2005-2010 Ingrid Lacroix. All Rights Reserved. Powered by Magma IT Solutions